De boycot tegen Russische bedrijven

Rusland is een groot land dat bekend staat om hun grote bedrijvigheid. En hoewel Rusland altijd een grote speler op de markt was, zijn de tijden inmiddels veranderd. In deze tijd van oorlog is de situatie in het land namelijk zeer gespannen, omdat veel internationale bedrijven als MacDonald’s, Ikea, BP, Shell, Disney en nog veel meer vertrokken zijn uit Rusland om een statement te maken tegenover de oorlogsvoering van Poetin. En daar blijft het niet bij: ook Russische bedrijven worden enorm geraakt door Europese sancties. Niet alleen worden exportcontracten verbroken, ook betalingsmethodes als Visa en Mastercard hebben Russische bedrijven van het betalingsnetwerk geblokkeerd. Europese landen willen tevens geen grondstoffen meer aan Rusland leveren om hun oorlog indirect te bekostigen.

Een bedrijf runnen met https://www.lime-technologies.com/nl/

Wie een eigen bedrijf heeft of inzicht heeft op de bedrijfsvoering, snapt dat het heel erg handig is om alle klantgegevens, historie, documenten en verkoopstatistieken op één plek te hebben. Niets is immers zo vervelend als een onoverzichtelijke werkplek waarbij je veel tijd kwijt bent aan het zoeken van gegevens. Bij https://www.lime-technologies.com/nl/ begrijpen ze dit als geen ander en hebben ze zo’n CRM-systeem op poten gezet waarbij dubbel werk en tijdsverlies verleden tijd zijn.

De grootste Russische export

Rusland haalt verreweg de meeste inkomsten uit hun export van olie en gas naar Europese landen. Of eigenlijk moeten we zeggen: dat was zo, want inmiddels zijn er vernieuwde sancties bijgekomen waardoor veel landen helemaal af willen van Russisch gas. Zo zegt Nederland binnen drie jaar helemaal onafhankelijk van Rusland te willen zijn, waarbij landen als Duitsland, Frankrijk en Polen daarin volgen. Maar tijdens een vergadering van de VN in Brussel zijn ze er ook achter gekomen dat landen als Tsjechië, Slowakije en Hongarije simpelweg te afhankelijk zijn van het Russische gas, waardoor dit maatregelenpakket voor hen geen optie is. Inmiddels wordt er onderling door Europese landen wel gewerkt aan oplossingen, want gas afnemen bij Rusland betekent een indirecte steun aan hun oorlog en inkomstenpost om hun wapens te sterken. Het is een precaire kwestie, gezien gas erg schaars is en landen erom zullen moeten ‘vechten’ bij wie ze het kunnen afnemen. Dat Rusland voorlopig buiten spel staat, is echter een zekerheid.