Transitvisum

Let op, je kunt maximaal drie maanden van tevoren een visum aanvragen.

Gewoon eenmalig transitvisum wordt afgegeven aan staatsburgers van Nederland, andere staten en staatloze personen met het oog op transport door het grondgebied van de Russische Federatie voor een duur van max. 10 dagen (met de auto of trein) of met een duur van max. 3 dagen (met het vliegtuig) op grond van tickets die geldig zijn voor de uitreis uit de Russische Federatie, met een geldig visum voor de inreis in het grensland van bestemming, of met een visum voor het land van bestemming of een paspoort van dat land.

Aan een buitenlandse burger die een doorreis maakt over het Russisch grondgebied met een personenauto of een vrachtwagen wordt een transitvisum afgeleverd voor de periode die nodig is om via de kortste route de doorreis te maken (maar niet langer dan 10 dagen). De geldigheidsduur van het visum wordt in dit geval berekend uitgaand van een gemiddelde afgelegde afstand van 500km per dag.

De geldigheidsduur van een dubbel transitvisum mag niet langer zijn dan één maand. Als de buitenlandse burger een doorreis moet maken door Rusland naar een derde land en daarna via Rusland terugkeert in een termijn die één maand overschrijdt, moet er een eenmalig transitvisum aangevraagd worden en daarna een tweede transitvisum in het consulaat van Rusland in het land van de oorspronkelijke bestemming.

Houd er rekening mee dat als een buitenlandse burger over het grondgebied van Rusland naar de landen van de douane-unie (Kazachstan, Armenië, Kirgizië) reist, dan moet hij een transitvisum aanvragen, tenzij hij in overeenstemming met bilaterale overeenkomsten een burger van landen die in aanmerking komen voor visumvrij reizen naar Rusland is.

Belangrijk ! Buitenlandse burgers die per vliegtuig naar / van Wit-Rusland via Rusland reizen , moeten een Russisch transitvisum aanvragen.

Voor het volgende is geen transitvisum vereist:

Vreemdelingen die over het grondgebied van de Russische Federatie vliegen zonder vluchten in het land te veranderen.

Vreemdelingen die met een internationale luchtvaartmaatschappij en wisselende vluchten in de Russische Federatie vliegen, op dezelfde luchthaven op zowel de heen- als de terugvlucht (op voorwaarde dat deze luchthaven een transitzone heeft), in het bezit zijn van correct ingevulde documenten waarin hun recht op voer het land van bestemming in, en een vliegticket met een bevestigde vertrekdatum vanaf de luchthaven in Rusland, waar zij van vlucht veranderden, niet meer dan 24 uur na hun aankomstdatum.

Volgens de Rusland-EU-visumversoepelingsovereenkomst voor de burgers van de Europese Unie (Oostenrijk, België, Bulgarije, Griekenland, Spanje, Italië, Cyprus, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Duitsland, Finland, Frankrijk, Tsjechië, Zweden, Estland) en in overeenstemming met de bilaterale overeenkomsten voor de burgers van Noorwegen, Denemarken, IJsland State, Liechtenstein en de Zwitserse

Verwerkingstijd

Consulair tarief

Servicekosten (incl. BTW)

Transitvisum (bestaat uit alleen single-, double- entry)

8 kalenderdagen

35 EUR

30 EUR

4 werkdagen

70 EUR

30 EUR

Consulair tarief

Servicekosten (incl. BTW)

Visum voor tijdelijk verblijf in Rusland

75,20 EUR

30 EUR

Vernieuwen van een visum en transfer van een visum

33,80 EUR

30 EUR

 

Voor burgers van Angola, Vietnam, India en Cambodja

Verwerkingstijd

Consulair tarief

Servicekosten (incl. BTW)

Transitvisum (bestaat uit alleen single-, double- entry)

8 kalendardagen

37,60 / 60,20 EUR

30 EUR

4 werkdagen

75,20 / 120,40 EUR

30 EUR

Consulair tarief

Servicekosten (incl. BTW)

Visum voor tijdelijk verblijf in Rusland

37,60 EUR

30 EUR

 

Voor burgers van Macedonie

Verwerkingstijd

Consulair tarief

Servicekosten (incl. BTW)

Transitvisum (bestaat uit alleen single-, double- entry)

8 kalendardagen

47 / 75,20 EUR

30 EUR

4 werkdagen

94 / 150,40 EUR

30 EUR

 

Voor burgers van China

Verwerkingstijd

Consulair tarief

Servicekosten (incl. BTW)

Transitvisum (bestaat uit alleen single-, double- entry)

8 kalenderdagen

47 / 94 EUR

30 EUR

4 werkdagen

75,20 / 122,30 EUR

30 EUR

2 werkdagen

112,80 / 159,80 EUR

30 EUR

Consulair tarief

Servicekosten (incl. BTW)

Visum voor tijdelijk verblijf in Rusland

75,20 EUR

30 EUR

 

Voor burgers van Japan

Verwerkingstijd

Consulair tarief

Servicekosten (incl. BTW)

Transitvisum (bestaat uit alleen single-, double- entry)

8 kalenderdagen

32,80 EUR

30 EUR

Consulair tarief

Servicekosten (incl. BTW)

Visum voor tijdelijk verblijf in Rusland

75,20 EUR

30 EUR


Voor burgers van Verenigde Staten van Amerika

Verwerkingstijd

Consulair tarief

Servicekosten (incl. BTW)

Transitvisum

15 kalenderdagen

150,40 EUR

30 EUR


Voor inwoners van andere landen en landloze personen

Verwerkingstijd

Consulair tarief

Servicekosten (incl. BTW)

Transitvisum (bestaat uit alleen single-, double- entry)

8 kalenderdagen

75,20 / 120,30 EUR

30 EUR

4 werkdagen

150,40 / 240,70 EUR

30 EUR

Consulair tarief

Servicekosten (incl. BTW)

Visum voor tijdelijk verblijf in Rusland

75,20 EUR

30 EUR

Vernieuwen van een visum en transfer van een visum

33,80 EUR

30 EUR

 

Beste aanvrager!

Let op: tijdens het aanvragen van een Russisch visum wordt u verzocht om uw paspoort te verlaten gedurende de gehele periode van het aanvraagproces.

Om een Russisch visum aan te vragen, moet een aanvrager persoonlijk naar het Russische visumaanvraagcentrum komen, behalve kinderen onder de 18 jaar. Het is niet mogelijk om een Russisch visum aan te vragen voor iemand anders, zelfs als een machtigingsbrief is gegeven.

Houd er rekening mee dat als een buitenlandse burger over het grondgebied van Rusland naar de landen van de douane-unie (Kazachstan, Armenië, Kirgizië) reist, dan moet hij een transitvisum aanvragen, tenzij hij in overeenstemming met bilaterale overeenkomsten een burger van landen die in aanmerking komen voor visumvrij reizen naar Rusland is.

Belangrijk ! Buitenlandse burgers die per vliegtuig naar / van Wit-Rusland via Rusland reizen , moeten een Russisch transitvisum aanvragen.

Voor het regelen van een gewoon eenmalig of dubbel transitvisum moet er voorgelegd worden:

  1. Tickets die geldig zijn voor de in- en uitreis in de Russische Federatie;
  2. Een visum voor inreis in het land van bestemming dat grenst aan de Russische Federatie, of een visum van het land van bestemming, of een paspoort van dat land, of een gemotiveerd verzoek en documenten, die de noodzaak van een oponthoud bewijzen, indien niets anders voorzien door een internationale overeenkomst. Burgers die het grensland of het land van bestemming zonder visum mogen inreizen volgens een bilaterale overeenkomst hoeven geen visum te kunnen voorleggen;
  3. Internationaal paspoort, met minstens 2 overliggende blanco pagina’s in het paspoort, met een geldigheid van 6 maanden vanaf de dag van de afloop van de geldigheid van het visum;
  4. Visumformulier, ingevuld op de website visa.kdmid.ru, afgedrukt en persoonlijk ondertekend door de aanvrager;

Bij de selectie van de plaats van indiening van de documenten moet het Visa Centre aangegeven worden waar u van plan bent de documenten in te dienen en niet The Embassy.

Alle aanvragers worden vriendelijke verzocht om hun wachtwoord te onthouden dat ze tijdens het invullen van het aanvraagformulier hebben gebruikt.

  1. Een kleurenfoto – zie de fotospecificaties hier beneden. De foto moet worden gelijmd (niet geniet!) op het visumaanvraagformulier.
  2. Persoonlijke verzekering, die geldig in de Russische Federatie is.

Het is toegestaan om een gezondheids- of reisverzekering af te sluiten. Houd er rekening mee dat de door de verzekeringsmaatschappij uitgegeven plastic verzekeringskaart niet voldoende is en daarom niet wordt geaccepteerd.

Het verzekeringsdocument moet de datum bevatten waarop de overeenkomst werd ondertekend, het polisnummer, de volledige naam en volledige gegevens van de verzekerde persoon alsmede de handtekening van de verzekeraar. Het beleid moet betrekking hebben op de gehele periode van verblijf in Rusland voor visa voor één persoon, dubbele invoer en de duur van de eerste binnenkomst voor meervoudige inreisvisa. Het moet duidelijk worden vermeld in het beleid dat het dekkingsgebied wereldwijd is of de Russische Federatie, of Europa, inclusief Rusland.

Burgers van de volgende landen moeten een verzekering afsluiten:

EU, Denemarken, Noorwegen, Island, Liechtenstein, Zwitserland, Ierland, Israël, Monaco en Iran.

Verzekeringspolissen en bevestigingsbrieven die niet de bovenstaande informatie bevatten en standaardformulieren afgestempeld door de verzekeraar worden niet geaccepteerd. Garantiebrieven van de werkgever worden ook niet als verzekering geaccepteerd.

  1. Geldige Nederlandse verblijfsvergunning (niet vereist als de aanvrager een burger van de EU of de VS is). Als de aanvrager geen burger van de EU of de VS is, neem dan contact op met ons callcenter voor meer gedetailleerde informatie.

Aandacht voor burgers die Britse, Ierse en Noorse paspoorten hebben:

Het wordt gevraagd om een officieel document waaruit een officieel geregistreerd verblijf op het grondgebied van Nederland blijkt (“Uittreksel uit de basisregistratie personen”) of een officiële verblijfsvergunning voor het geval dat het werd aangevraagd.

De Ambassade van de Russische Federatie in Nederland kan aanvullende documenten nodig hebben alvorens een visum uit te vaardigen, u uitnodigen voor een interview of de tijd die nodig is voor de behandeling van uw visumaanvraag verlengen.

Betaling van de consulaire en servicekosten kan worden gedaan in het Visa Center.

 

 

Let op: De ingediende foto’s moeten aan deze specificaties voldoen.

Lever een recente foto (niet meer dan 6 maanden oud) van uzelf in. De foto’s moeten:

  • 3,5 x 4,5 cm meten, met een lichte achtergrond (wit of gebroken wit) zodat de gelaatstrekken goed zichtbaar zijn en contrasteren met de achtergrond.
  • Scherp en van goede kwaliteit zijn
  • Afgedrukt zijn op normaal fotopapier
  • Het hele gelaat tonen, zonder glimlach (en zonder zonnebril, hoed/pet of andere hoofdbedekking, tenzij de aanvrager deze draagt wegens religie, geloof of etnische achtergrond).
  • Gelieve de foto op het visumaanvraagformulier te plakken.

Let op: Houd u zorgvuldig aan deze instructies. Indien een aangeboden foto niet aan deze vereisten voldoet, wordt uw aanvraag als onvolledig beschouwd.

Beste aanvrager!

Let op: tijdens het aanvragen van een Russisch visum wordt u verzocht om uw paspoort achter te laten gedurende de gehele periode van het aanvraagproces.

Om een Russisch visum aan te vragen, moet een aanvrager persoonlijk naar het Russische visumaanvraagcentrum komen, behalve kinderen onder de 18 jaar). Het is niet mogelijk om een Russisch visum aan te vragen voor iemand anders, zelfs niet als daartoe een machtigingsbrief is afgegeven.

De Ambassade van de Russische Federatie in Nederland verwerkt visumaanvragen en beslist of ze een visum binnen de verwerkingstijden afgeven. De verwerkingstijd kunenn tot 30 werkdagen. Dit gebeurt op voorwaarde dat een volledige reeks documenten wordt verstrekt en consulaire kosten worden betaald.

De verwerking van uw aanvraag is onderworpen aan de procedures en tijdschema’s van de Russische Federatie, waarover wij geen controle hebben.

Let op: er is geen in-één-dag-klaar service in Den Haag.

De verwerkingstijden variëren van aanvraag tot toepassing en zijn naar goeddunken van het Russische Consulaat. Houd er rekening mee dat voor sommige onderdanen de verwerkingstijd van een visum maximaal 30 dagen kan bedragen en uitsluitend ter discretie van de Ambassade staat.

De verwerkingstijden kunnen variëren afhankelijk van de beslissing van de Ambassade van de Russische Federatie in Nederland.

Voor Europese burgers en alle andere landen:

Normale aanvragen die worden ingediend door een burger die een Europees paspoort heeft, hebben minimaal zeven kalenderdagen nodig.

Voor burgers met een Australisch paspoort:

De verwerkingstijd van het visum duurt minimaal 14 kalenderdagen.

Voor de burgers van het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland:

De verwerkingstijd van het visum duurt minimaal 7 kalenderdagen.

Voor de burgers van de VS:

Normale procedure – 14 kalenderdagen.

Spoed procedure voor VS burgers bestaat niet.