Aanvraag van het visum

Stap 1: Kiest u het correcte visumtype.

Voordat u uw documenten inlevert en de visumaanvraag doet, zorgt u er dan voor dat u het correcte visumtype gekozen heeft. Controleer dit op basis van uw reden en het doel van uw reis. Wilt u meer weten over de verschillende type visums, klik dan op “Visumtype“. Wij helpen u graag met een antwoord op uw vragen met betrekking tot het gekozen visumtype, echter kunnen wij u helaas geen advies geven over welk type visum het meest geschikt is voor uw reis.

Weest u zich bewust van het feit dat het Russische Visum Service Centrum een dienstverlener is voor het verkrijgen van een visum. Alle beslissingen met betrekking tot het uitgeven of afwijzen van een aanvraag worden enkel genomen door de Consulaire afdeling van de Ambassade van de Russische Federatie in Nederland. De consulaire afdeling is geauthoriseerd een aanvraag af te wijzen zonder hiervoor een reden op te geven. Het Russisch Visa Service Centrum heeft geen enkele inspraak bij de genomen besluiten.

Stap 2: Vult u een online aanvraagformulier in.

Nadat u uw visumtype heeft gekozen moet u eerst een aanvraagformulier online invullen via de website https://visa.kdmid.ru. Het is verplicht om dit formulier online in te vullen, uit te printen, uw pasfoto (controleer eerst de fotospecificaties) op te plakken op het formulier en het formulier te ondertekenen. Handgeschreven aanvragen worden niet in behandeling genomen.

Indien u hulp nodig heeft bij het invullen van het aanvraagformulier kunt u gebruik maken van een van onze extra services. Een medewerker van het Russische Visumcentrum zal het formulier dan voor u invullen. Houdt er rekening mee dat hiervoor kosten in rekening worden gebracht. Voor meer informatie over de extra diensten die het Russische Visumcentrum u kan aanbieden, klik hier.

Stap 3: Verzamelt u alle andere documenten.

Verzamelt u, naast het aanvraagformulier, ook alle andere verplichte documenten. U kunt deze vinden onder de sectie “Visumtype“. Weest u zich ervan bewust dat het voor onze medewerkers en de Consulaat toegestaan is om andere documenten van u aan te vragen als dit nodig is in specifieke gevallen.